Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Nitriansky kraj

V Štúrove oživili verejný priestor v centrálnej mestskej zóne

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Aktivita je zameraná na oživenie verejného priestranstva v centrálnej mestskej zóne a vysádzanie dôležitých rastlín pre opeľovače, ako sú včely, čmeliaky a motýle.

Štúrovo 28. júla (TASR) – Mesto Štúrovo oživilo verejný priestor v blízkosti kruhového objazdu na križovatke ulíc Nánanská, Komenského a Hlavná. Na ploche 850 štvorcových metrov vybudovalo trávnaté plochy a kvetinové záhony, vysadilo stromy a kríky, pribudli lavičky.

Podľa primátora Štúrova Eugena Szabóa radnica na realizácii zelenej zóny spolupracovala so Základnou umeleckou školou Ferenca Liszta a Klubom dôchodcov Nového storočia v Štúrove.

Projekt realizovala samospráva v rámci 14. ročníka grantového programu spoločnosti Slovnaft a Nadácie Ekopolis s názvom Zeleň do centra, život do mesta. Aktivita je zameraná na oživenie verejného priestranstva v centrálnej mestskej zóne a vysádzanie dôležitých rastlín pre opeľovače, ako sú včely, čmeliaky a motýle. Celkový rozpočet projektu dosiahol sumu 7500 eur, z toho 3000 eur predstavoval finančný grant.