Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Nitriansky kraj

Tekovské medvede oslávili druhé výročie, otužujú sa dvakrát týždenne

Ilustračná snímka Foto: TASR/Oliver Ondráš

Otužilci z Tlmáč a okolia sa zvyknú stretávať dvakrát do týždňa, pričom majú dve miesta, na ktoré sa chodia otužovať najčastejšie

Tlmače 28. decembra (TASR) - Spoločné otužovanie Tekovských medveďov v tlmačskom jazierku pri rieke Hron bolo v nedeľu (25.12.) súčasne oslavou druhého výročia prvého spoločného stretnutia. Pripravujú sa aj na silvestrovské otužovanie v rieke Hron. TASR o tom informoval jeden z organizátorov stretnutí Tekovských medveďov Juraj Hruška.

Otužilci z Tlmáč a okolia sa zvyknú stretávať dvakrát do týždňa, pričom majú dve miesta, na ktoré sa chodia otužovať najčastejšie. "Jedno z nich je jazierko pri Hrone v Tlmačoch, alebo samotná rieka Hron. Ak je ľad, vysekáme si dieru a vlezieme do nej. Tečúca voda je však chladnejšia, tú zvykneme využívať v ramene Hrona pri obci Starý Tekov," povedal Hruška s tým, že ich ďalšou obľúbenou destináciou je Počúvadlianske jazero, kde sa chodia otužovať raz či dvakrát do roka.

Pre niektorých z nich sa sezóna nikdy neskončí. Keď je leto, každý z Tekovských medveďov sa teší na chladnejšie počasie. "Nemáme presne daný začiatok sezóny, tento rok sme začínali v polovici októbra. Záleží od teplôt," vysvetlil Hruška. Ani ukončenie sezóny však nemajú oficiálne. "S otužovaním zvykneme skončiť začiatkom mája, keď sa vonkajšie teploty prehupnú cez 15 stupňov Celzia, teplota vody má vtedy okolo 10 stupňov Celzia," dodal.

Podľa jeho slov je stretávanie výsostne na dobrovoľnej úrovni, čo je aj dobré, pretože ide o ľudí, ktorí sa stretávať naozaj chcú. Tekovských medveďov je vyše 30, no mnohokrát sa im všetkým nepodarí zísť z pracovných či iných dôvodov.