Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Nitriansky kraj

Do Tesco Behu pre život sa zapojilo 2070 bežcov

Ilustračné foto FOTO TASR/Michal Svítok

Beh sa dostal aj za hranice Slovenska, keď podujatie podporili i slovenskí vojaci na misii v Afganistane.

Nitra 7. júna (TASR) - Nitra odštartovala 7. ročník Tesco Behu pre život, najväčšieho športovo-charitatívneho podujatia svojho druhu na Slovensku. Na štart sa spolu s automobilovým pretekárom Martinom Koišom a hercom Jurajom Hrčkom v Nitre postavilo 2070 ľudí, čím prekonali vlaňajší počet 1960 bežcov. Pomohli tak vyzbierať sumu 10.400 eur, ktorá vďaka Slovenskej nadácii srdca pomôže pri prevencii detskej obezity.

Trasa Tesco Behu pre život v Nitra predstavovala 4200 metrov. Kým niektorí účastníci celú trasu prebehli, iní 4,2 kilometra pre dobrú vec odkráčali so svojimi deťmi či domácimi miláčikmi. Po Nitre sa v najbližších dňoch pridajú mestá Banská Bystrica (8. 6.), Košice, Žilina (15. 6.), Prešov (21. 6.) a Bratislava (28. 6.). Všetky vyzbierané financie sa využijú v rámci edukačných aktivít zameraných na vzdelávanie a prevenciu pred obezitou a nezdravým životným štýlom u detí či mladých ľudí. Zo štartovného a finančných darov Slovenská nadácia srdca pripraví putovný projekt pre 25 základných škôl po celom Slovensku zameraný na zdravý životný štýl. 

„Aj keď sa Tesco Beh pre život už v Nitre uskutočnil, i naďalej môžu obyvatelia Nitry prispieť na dobrú vec. Stačí zaslať ľubovoľný príspevok na účet Nadácie Tesco, vedený v Slovenskej sporiteľni, a. s., číslo účtu 06 352 306 78/0900. Po skončení behov budú všetky vyzbierané financie prevedené na účet Slovenskej nadácie srdca a výška zaslaných príspevkov zverejnená na webovej stránke. Stav zbierky, trasy behov a fotografie môžu ľudia sledovať na www.behprezivot.sk alebo na https://www.facebook.com/tescobehprezivot,“ informovala za organizátorov Gabriela Richnavská.

Za šesť rokov sa do Tesco Behu pre život zapojilo 58.043 ľudí. Beh sa dostal aj za hranice Slovenska, keď podujatie podporili i slovenskí vojaci na misii v Afganistane. Celkovo sa vyzbieralo 331.863 eur. Tie sa použili na kúpu šiestich unikátnych prístrojov na výskum rakoviny, ktoré v súčasnosti pomáhajú chorým.