Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Topoľčianska nemocnica zmodernizovala onkologický stacionár

Ilustračné foto. Foto: TASR - Andrej Galica

Onkologický stacionár využívajú pacienti s diagnostikovaným zhubným nádorovým ochorením, ktorým indikujú ambulantnú chemoterapeutickú liečbu.

Topoľčany 11. septembra (TASR) – Topoľčianska nemocnica komplexne vynovila svoj onkologický stacionár. Náklady na modernizáciu dosiahli sumu 18 000 eur.

Priestory pôvodného onkologického pracoviska nemocnica obnovovala priebežne počas leta. Okrem výmeny elektroinštalácie tam osadili nové stropné podhľady, zrekonštruovali sa sanitárne priestory, obnovili nátery na stenách, pribudli tapety, žalúzie, nový nábytok vrátane stolov a televízorov.

„Našou snahou je neustále zabezpečovať kvalitnú zdravotnú starostlivosť, ktorá však ide ruka v ruke s komfortom a pohodlím pacienta. Onkologickí pacienti počas svojej liečby často trpia silnými bolesťami a takto sme sa im snažili aspoň malou mierou uľahčiť náročný proces podávania chemoterapie,“ uviedol riaditeľ Nemocnice Svet zdravia Topoľčany Viktor Dudáš.

Ako pripomenul, v onkologickom stacionári pribudlo aj osem polohovateľných kresiel, ktoré sú určené na ambulantné podávanie cytostatickej liečby. Majú tiež infúzny stojan, podložku na ruky a polohovateľné sú aj opierky. „Pacientom teda umožnia zvoliť si vhodnú polohu pri liečbe a zároveň pomôžu zdravotníckemu personálu pri lepšej starostlivosti o chorého,“ dodal Dudáš.

Onkologický stacionár využívajú pacienti s diagnostikovaným zhubným nádorovým ochorením, ktorým indikujú ambulantnú chemoterapeutickú liečbu. V rámci onkologickej ambulancie je v nemocnici ročne vyšetrených viac ako 6200 pacientov nielen z Topoľčianskeho okresu, ale aj z priľahlých spádových oblastí, ako sú Bánovce nad Bebravou a Partizánske.