Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Nitriansky kraj

Topoľčany: Oprava strechy operačných sál sa začne v najbližších dňoch

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Priestory, v ktorých sa nachádzajú operačné sály topoľčianskej nemocnice, sú už dlhšie obdobie v zlom technickom stave.

Nitra 20. júla (TASR) – Stavebné práce na oprave strechy nad operačnými sálami v topoľčianskej nemocnici sa majú začať v najbližších dňoch. Aj napriek tomu, že poslanci Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) na tento účel schválili 130.000 eur ešte v marci, doteraz sa rekonštrukcia nezačala. Podľa slov riaditeľa Úradu NSK Dušana Guťana dôvodom je výberové konanie na dodávateľa prác, ktoré bolo ukončené iba nedávno. "Do verejnej súťaže sa prihlásilo 12 uchádzačov. Prví dvaja v poradí však odstúpili a až tretia firma v poradí prisľúbila, že rekonštrukciu strechy vykoná," vysvetlil Guťan.

Marta Eckhardtová, riaditeľka neziskovej organizácie Nemocnice s poliklinikami, ktorá topoľčiansku nemocnicu spravuje, pripomína, že strecha nad operačnými sálami je v zlom stave a preto je nutné, aby sa stavebné práce začali čo najskôr. "Do dnešného dňa sa na streche neudialo nič. My sme zabezpečili rekonštrukciu vnútorných priestorov, ale strecha zatiaľ opravená nebola. Na budúci týždeň by sa s rekonštrukciou malo začať. Budem pevne dúfať, že táto informácia je konečná. Vzhľadom na to, že strecha jednoznačne potrebuje rekonštrukciu, tak stále hovorím, že máme jediné šťastie, že neprší. Vďaka Pánu Bohu za počasie," skonštatovala Eckhardtová.

Priestory, v ktorých sa nachádzajú operačné sály topoľčianskej nemocnice, sú už dlhšie obdobie v zlom technickom stave. Pre nedostatky, ktoré tu počas kontroly 6. marca zistil Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ), museli byť operácie v niektorých sálach dočasne pozastavené. Doteraz sa podarilo opraviť iba vnútornú časť sál, kde sa obnovovali maľovky a spravili sa ďalšie menšie stavebné práce. Neskôr by mali prejsť operačné sály komplexnou obnovou a modernizáciou v celkovej hodnote 2,7 milióna eur. Kraj má na tento účel financie vyčlenené. K tejto rekonštrukcii však môže dôjsť, až keď si NSK dohodne podmienky nájomnej zmluvy s novým prevádzkovateľom nemocnice, ktorým by sa od budúceho roku mal stať Svet zdravia, a.s.