Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Nitriansky kraj

Počas stavby v Topoľčanoch sa prepadol chodník a zastávka

Na snímke prepadnutý chodník a zastávka v Topoľčanoch. Topoľčany, 11.júla 2019. Foto: FB/Mesto Topoľčany

Dodávateľ stavby sa zaviazal, že zabezpečí v čo najkratšom čase úpravu zastávky a chodníka do pôvodného stavu.

Topoľčany 11. júla (TASR) – Počas výstavby obchodnej galérie na Ul. Československej armády v Topoľčanoch sa prepadol chodník na Ul. M. Benku a následne aj autobusová zastávka. Podľa primátorky Alexandry Gieciovej mesto Topoľčany vo veci koná. Zamestnanci mesta, stavebného úradu, mestskej polície a štátnej polície vykonali obhliadky stavby a boli dohodnuté podmienky na zachovanie bezpečnosti obyvateľov mesta.

Stavebník Primum s.r.o. Bratislava získal stavebné povolenie vydané mestom v auguste minulého roka. V stavebných povoleniach boli určené podmienky na uskutočnenie stavby.

„Mesto Topoľčany vo veci nevyhovujúceho stavu obdržalo v pondelok 8. júla podnet od občana, týkajúci sa chodníka na Ul. M. Benku. Dodávateľ stavby bol následne v utorok 9. júla v rámci kontroly vykonanej zamestnancom stavebného úradu vyzvaný na rešpektovanie podmienok stavebného povolenia a bol upozornený aj na to, aby dal spevnenú plochu autobusovej zastávky a poškodeného chodníka do pôvodného stavu. V stredu 10. júla následne došlo k prepadnutiu autobusovej zastávky,“ uviedlo vedenie mesta.

Dodávateľ stavby sa zaviazal, že zabezpečí v čo najkratšom čase úpravu zastávky a chodníka do pôvodného stavu. Poverenými pracovníkmi stavebného úradu bude vykonaný štátny stavebný dohľad, ktorý bude zameraný na dodržanie podmienok stavebného povolenia. Na základe výsledkov štátneho stavebného dohľadu sa bude v danej veci postupovať v zmysle platnej legislatívy, skonštatovala primátorka. Ak došlo k porušeniu podmienok stavebného povolenia, stavebník resp. dodávateľ stavby bude sankcionovaný.