Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

V Múzeu dopravy v Topoľčanoch odštartovala letná sezóna

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

V areáli depa si návštevníci môžu vyskúšať svoju silu pri jazde na pákovej a bicyklovej drezine.

Topoľčany 30. apríla (TASR) – V Múzeu dopravy v Topoľčanoch sa v sobotu otvorila letná sezóna. Klub Modrý horizont pri tejto príležitosti pripravil v priestoroch bývalého rušňového depa viaceré podujatia.

Návštevníci si môžu pozrieť historickú expozíciu k 140. výročiu od príchodu prvého vlaku do Topoľčian. „Pripravená je tiež výstava zabezpečovacej techniky i historických železničných reálií. Verejnosť si môže pozrieť aj rekonštrukciu dopravnej kancelárie z prvej polovice minulého storočia,“ uviedli organizátori.

Ako pripomenuli, v areáli depa si návštevníci môžu vyskúšať svoju silu pri jazde na pákovej a bicyklovej drezine. Môžu sa tiež povoziť na parkovej železničke a vyskúšať si svoje rušňovodičské schopnosti na vlakovom simulátore v kabíne motorovej lokomotívy Okuliarnik.

Súčasťou podujatia je aj výstava viacerých modelových koľajísk a železničných modulov z tvorby členov Klubu Modrý Horizont. „Pripravený je aj detský kútik so zábavnými a náučnými hrami. Vo vybraných časoch prebieha komentovaná prehliadka múzea a areálu rušňového depa so sprievodcom,“ doplnili organizátori.