Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Nitriansky kraj

UKF v Nitre pripravila pre ľudí so špeciálnymi potrebami Akadémiu XXL

Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre. Foto: TASR

Cieľom 10. ročníka Akadémie XXL je prostredníctvom práce, interakcie a aktívnej umeleckej, spoločenskej činnosti v akademickom prostredí naučiť študentov zvládať činnosti každodenného života.

Nitra 17. júna (TASR) - Na vzdelávanie osôb so špeciálnymi potrebami je zameraná Akadémia XXL, ktorá sa začala na Univerzite Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre. Absolvuje ju 28 osôb zo zariadení sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti Nitrianskeho samosprávneho kraja a z komunity mesta, informovala Ľuboslava Pavelová z Fakulty sociálnych vied a zdravotníctva UKF.

Vzdelávacie workshopy a semináre sú vedené pedagógmi a odborníkmi. Aktivity sú rozdelené do rôznych tematických celkov. Účastníci absolvujú slávnostnú imatrikuláciu, výtvarný workshop, podujatia o folklóre a tradíciách, aj o rozvoji komunikačných zručností a tímovej spolupráci. Vyvrcholením projektu bude slávnostná promócia absolventov akadémie, ktorá sa uskutoční 21. júna.

Cieľom 10. ročníka Akadémie XXL je prostredníctvom práce, interakcie a aktívnej umeleckej, spoločenskej činnosti v akademickom prostredí naučiť študentov zvládať činnosti každodenného života. Aktivity vedú účastníkov k väčšej samostatnosti, aktivizácii, radosti a úspešnej integrácii, skonštatovala Pavelová.