Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

V Hlohovci budú jazdiť mestské autobusy zadarmo

Ilustračná snímka Foto: TASR/ Pavol Remiaš

Konkrétne v utorok 22. septembra. Okrem tejto aktivity obmedzí mesto vjazd áut na Ulicu M. R. Štefánika.

Hlohovec 17. septembra (TASR) – Pre mesto Hlohovec znamená zapojenie sa do Európskeho týždňa mobility (ETM) vyhlásenie Dňa bez áut. V utorok 22. septembra budú môcť obyvatelia využívať prepravu mestskou hromadnou dopravou zadarmo.

Okrem tejto aktivity obmedzí mesto vjazd áut na Ulicu M. R. Štefánika. "Od 10. do 22. hodiny sa táto ulica stane skutočnou pešou zónou pre bezpečný pohyb chodcov. Vyzvané sú všetky školy, aby ju využili na aktivity propagujúce alternatívne spôsoby dopravy v Hlohovci," uviedla hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová.

Na 16. hodinu pripravil viceprimátor a mestský koordinátor aktivity Do práce na bicykli Miloslav Drgoň pre záujemcov Cyklojazdu po Fraštáku. "Budem rád, keď spolu so mnou vymenia auto za bicykel aj ďalší cyklonadšenci a tento deň bude skutočne bez áut," uviedol. Mesto Hlohovec počas tohto roka splnilo jedno zo základných kritérií aktívnej účasti miest na ETM. Bola ukončená rekonštrukcia autobusovej zastávky na Hviezdoslavovej ulici a zároveň bol na tomto mieste osvetlený priechod pre chodcov tak, ako predpisujú najnovšie normy. V najbližších dňoch sa začne s rekonštrukciou autobusovej zastávky na Nitrianskej ulici. "Realizáciou nových trvalých opatrení v prospech environmentálne prijateľnejším spôsobom dopravy napĺňame základné posolstvo ETM," konštatoval viceprimátor. Dodal, že Hlohovec má dlhodobo problém s dopravou. "Práve preto chceme aj takýmto spôsobom podporiť cyklistov, peších či využívanie mestskej hromadnej dopravy a zároveň apelovať na vplyv výberu spôsobu dopravy na životné prostredie," uviedol Drgoň.