Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

V Jelenci zatiaľ prichádzajú voliť viac voliči v slovenskej časti obce

Hrad Gýmeš (na snímke) nad obcou Jelenec. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Do volebnej miestnosti v časti obce, kde žijú prevažne voliči maďarskej národnosti, prichádzali doteraz ľudia iba sporadicky.

Jelenec 4. novembra (TASR) – V národnostne zmiešanej obci Jelenec v okrese Nitra s viac ako 2000 obyvateľmi prebiehajú voľby do samosprávnych krajov bez problémov a komplikácií. Záujem o ne však ľudia zatiaľ veľmi neprejavujú.

Do volebnej miestnosti v časti obce, kde žijú prevažne voliči maďarskej národnosti, prichádzali doteraz ľudia iba sporadicky. „Priebeh je pokojný, zatiaľ sme nezaregistrovali žiaden priestupok ani podnet. Tu je skôr maďarská strana obce a dolná časť je viac slovenská. U nás je zatiaľ účasť podobná tej v minulých voľbách. Zatiaľ sa zdá, že približne tak by to mohlo byť aj teraz, ale ešte uvidíme, ako to bude poobede a večer,“ uviedla pre TASR zapisovateľka okrskovej volebnej komisie v Jelenci Mária Molnárová.

Pokojný priebeh majú voľby aj v okrsku v dolnej časti obce, v ktorej je menší počet zapísaných oprávnených voličov, prevažne slovenskej národnosti. „Máme ich síce menej, ale chodia, je to dosť dobré. U nás zvyknú ľudia prichádzať skôr dopoludnia, ale určite prídu aj neskôr. Uvidíme, ako to bude vyzerať večer,“ povedala Daniela Penzešová z volebnej okrskovej komisie v Jelenci.