Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Nitriansky kraj

V júli začnú rekonštrukciu cesty na Nábrežnej ulici v Leviciach

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Radnica žiada vodičov o rešpektovanie dočasného dopravného značenia.

Levice 24. júna (TASR) - Mesto Levice pripravuje komplexnú rekonštrukciu miestnej cesty na Nábrežnej ulici. Stavebné práce sa začnú 15. júla a potrvajú do 10. novembra, informovala radnica. Celková investícia na základe výsledku verejného obstarávania predstavuje 381.861 eur.

Rekonštrukcia sa bude realizovať v dvoch etapách. V prvej etape bude obnovená cesta od Ulice kpt. Nálepku po polikliniku Sanat, v druhej etape cesta od ulice Ku Bratke po polikliniku Sanat. V rámci prác sa uskutoční komplexná rekonštrukcia miestnej cesty, chodníkov, realizácia sadových úprav a nového verejného osvetlenia. Súčasťou prác je vybudovanie vyvýšeného priechodu pre chodcov pred poliklinikou a vybudovanie 17 parkovacích státí v časti pri ulici Ku Bratke.

Celková uzávera úsekov cesty bude len v čase odstránenia starého krytu vozovky a v čase záverečného asfaltovania. Podľa vyjadrenia zhotoviteľa bude trvať dva až tri dni. Celkovú uzáveru si vyžiada aj budovanie vyvýšeného priechodu pre chodcov pred poliklinikou.

Radnica žiada vodičov o rešpektovanie dočasného dopravného značenia. Zároveň upozorňuje motoristov, aby v záujme bezpečnosti a urýchlenia výstavby neparkovali na ulici a priľahlých častiach komunikácie realizovanej etapy.