Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

V levickej nemocnici pribudla nová neurologická ambulancia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Neurologická ambulancia v Nemocnici Levice doteraz existovala hlavne ako príjmová ambulancia a ambulancia pre urgentné stavy.

Levice 5. novembra (TASR) – Pacienti zo širokého okolia Levíc majú k dispozícii novú neurologickú ambulanciu v Nemocnici Levice. Vytvorenie ambulancie pre trvalú špecializovanú zdravotnú starostlivosť si vyžiadal narastajúci počet ľudí s diagnózami spadajúcimi do odboru neurológie v danom regióne, ale aj dopyt pacientov, aby mali svojho odborného lekára bližšie než v krajskom meste, uviedol riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Neurologická ambulancia v Nemocnici Levice doteraz existovala hlavne ako príjmová ambulancia a ambulancia pre urgentné stavy. V súčasnosti sa už venuje i starostlivosti pre chronické neurologické ochorenia a dispenzáru pacientov. Ambulancia sa špecializuje na diagnostiku a liečbu epilepsie a iných záchvatových ochorení, závratov/vertiga a bolestí hlavy, poskytuje však aj trvalú starostlivosť pacientom s inými neurologickými diagnózami.

Nemocnica Levice poskytuje zdravotnú starostlivosť obyvateľom v najväčšom okrese na Slovensku. Jej spádovú oblasť tvorí viac ako 160.000 obyvateľov. Ide o jednu z najväčších nemocníc v celom Nitrianskom samosprávnom kraji. V septembri 2017 sa nemocnica stala súčasťou skupiny Agel.