Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

V levickej nemocnici začal platiť zákaz návštev pacientov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pacienti, ktorí prichádzajú na plánovanú hospitalizáciu, musia byť všetci otestovaní.

Levice 24. septembra (TASR) – Od piatka platí v Nemocnici Agel Levice zákaz návštev pacientov. Rozhodlo o tom vedenie nemocnice, ktoré reagovalo na zhoršujúcu sa pandemickú situáciu. V prípade pacientov v terminálnom štádiu ochorenia alebo z dôvodu návštevy kňaza je možné udeliť výnimku pri dodržaní pandemických opatrení, informoval riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

Pacienti, ktorí prichádzajú na plánovanú hospitalizáciu, musia byť všetci otestovaní. Ak pacienti potrebujú ísť na ambulantné vyšetrenie, tu sa posudzuje, či ide o OTP pacientov (očkovaní, testovaní alebo prekonali ochorenie COVID-19). Pandemická situácia v nemocnici je zatiaľ priaznivá, nemocnica uvedené kroky prijala ako preventívne, skonštatoval Belanský.

Nemocnica v Leviciach poskytuje aktuálne zdravotnú starostlivosť štyrom pacientom s potvrdeným ochorením COVID-19, dvaja z nich si vyžadujú napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. „Ak sa situácia v regióne bude zhoršovať, uvažujeme o opätovnom zavedení triáže, teda triedení pacientov pri vstupe do nemocnice,“ povedal Belanský.

V nemocnici je stále možné sa dať aj zaočkovať proti ochoreniu COVID-19. Pacienti môžu prísť aj bez objednania alebo sa môžu objednať aj na konkrétny deň a hodinu.