Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Nitriansky kraj

V mestskej plavárni v Komárne obnovia veľký bazén

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Rekonštrukciu veľkého plaveckého bazéna hradila samospráva z vlastného rozpočtu vo výške 150.000 eur.

Komárno 2. novembra (TASR) - Počas jesene mesto Komárno obnoví veľký plavecký bazén v mestskej plavárni. Ako TASR informoval Péter Szitás zo sekretariátu primátora, od januára 2018 ho opäť môžu využívať plavci, ako aj vodní pólisti.

Rekonštrukciu hradila samospráva z vlastného rozpočtu vo výške 150.000 eur. "Bude o niečo hlbší ako starý, ktorý sa už, bohužiaľ, nedal opraviť. Muselo sa pristúpiť k výmene celého telesa. Mestská organizácia Comorra Servis, ktorá prevádzkuje mestské športoviská, požiadala mestské zastupiteľstvo o ďalšiu dotáciu vo výške 60.000 eur, aby sa počas rekonštrukcie mohlo vymeniť aj podlahové kúrenie a ďalšie práce súvisiace s opravou bazéna," povedal Szitás.

Tento projekt je už druhou väčšou investíciou do krytej plavárne v posledných rokoch, nakoľko pred dvoma rokmi mesto obnovilo menší výučbový bazén. "Okrem toho prebehla aj oprava strechy budovy a výmena okien, nainštalovali sme nový systém na čistenie vody, obnovili sme tiež podlahové kúrenie okolo malého bazéna a namontovali nové osvetlenie. Celkové náklady boli vo výške približne 85.000 eur," doplnil Szitás.