Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

V mestskom lesoparku v Šali sa začínajú práce na revitalizácii

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Projekt revitalizácie mestského parku je časťou rozsiahlejšieho projektu s názvom Šaľa na ceste k zmierňovaniu klimatických zmien.

Šaľa 26. mája (TASR) - V mestskom parku v Šali sa v týchto dňoch začali práce na jeho revitalizácii. Ako uviedla radnica, v uplynulých týždňoch prebiehalo vytyčovanie inžinierskych sietí a momentálne sa premiestňujú náučné tabule, ktoré označujú zver a rastliny v lokalite.

Mestský úrad pripomenul, že veľká časť lesoparku bude naďalej dostupná pre verejnosť. Obmedzený prístup bude len k časti, ktorá bude vyznačená páskami. "Po ukončení prác sa z upraveného priestoru stane príjemný prímestský park aj so sociálnym zázemím. Vybuduje sa tu aj viacúčelový objekt s toaletami. Bude mať zelenú strechu a návštevníci sa budú môcť osviežiť pitnou vodou z vodnej fontánky. Vznikne tu aj suché jazierko na zachytávanie dažďovej vody. Nad ním bude malé drevené premostenie," informovala radnica.

Projekt revitalizácie mestského parku je časťou rozsiahlejšieho projektu s názvom Šaľa na ceste k zmierňovaniu klimatických zmien. Mesto naň z Nórskych fondov získalo grant v hodnote 858.000 eur. Okrem obnovy lesoparku je súčasťou projektu aj realizovaná rekonštrukcia budovy školského klubu detí a telocvične na Základnej škole Ľ. Štúra.