Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Nitriansky kraj

V levickej nemocnici pokračujú s výstavbou nového urgentného príjmu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Vybudovanie nového urgentného príjmu zabezpečí pre pacientov aj personál lepšiu kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti.

Levice 13. januára (TASR) – Levická nemocnica buduje nový urgentný príjem. Celkové náklady dosiahnu sumu 7,1 milióna eur. Na projekte hradenom z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja sa nemocnica podieľa desaťpercentným spolufinancovaním.

Stavebné práce sa začali už v novembri 2019. „Úplne dokončené je pracovisko centrálnej sterilizácie, v rámci nej je však stále potrebné rekonštruovať priestory súčasného CT pracoviska, ktoré bude zázemím pre centrálnu sterilizáciu. Prebiehajú tiež dokončovacie práce na zateplení pavilónu i na prízemí budúceho centrálneho urgentného príjmu. Realizujú sa rozvody inštalácii pre pracoviská CT, RTG a mamografie,“ vysvetlil manažér prevádzkového odboru nemocnice Miloš Brtko.

Vybudovanie nového urgentného príjmu zabezpečí pre pacientov aj personál lepšiu kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti. „Sme veľmi radi, že ani situácia okolo pandémie výstavbu nezastavila a že už v polovici tohto roka bude urgentný príjem dokončený a pre pacientov k dispozícii,“ skonštatoval riaditeľ levickej nemocnice Ján Belanský.

Ako pripomenul, projekt zabezpečí vybudovanie nového spoločného urgentného príjmu i nového moderného diagnostického zázemia pre nemocnicu vrátane najmodernejších RTG, USG prístrojov a CT pracoviska. Bude zahŕňať aj rekonštrukcie v infraštruktúre samotného pavilónu, v ktorom sa bude nové pracovisko urgentného príjmu nachádzať. V rámci nového spoločného urgentného príjmu bude vybudované aj zázemie pracovísk chirurgickej, internej a neurologickej ambulancie.