Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Nitriansky kraj

V Nitre vlani vzniklo 25 čiernych skládok odpadu

Ilustračné foto. Foto: TASR

Ľudia vyhadzovali veľkoobjemový odpad prakticky vo všetkých častiach mesta. Čierne skládky najčastejšie tvorili bytové jadrá, stavebná sutina, kartóny, koberce, nábytok, haluzina a rastlinný odpad.

Nitra 23. júna (TASR) – Mestská polícia (MsP) v Nitre odhalila vlani v rôznych lokalitách mesta 25 čiernych skládok. Ako vyplýva zo správy o činnosti MsP, celkovo bolo riešených takmer 1000 priestupkov, v necelých 200 prípadoch policajti uložili aj blokovú pokutu.

Ľudia vyhadzovali veľkoobjemový odpad prakticky vo všetkých častiach mesta. Čierne skládky najčastejšie tvorili bytové jadrá, stavebná sutina, kartóny, koberce, nábytok, haluzina a rastlinný odpad. „Aj keď sa úplne nepodarilo zabrániť vytváraniu nelegálnych skládok, možno konštatovať, že vďaka kontrolnej činnosti už nebol odpad ponechávaný voľne na rôznych verejných miestach, ale bol vo zvýšenej miere odkladaný aspoň k stojiskám kontajnerov,“ konštatuje MsP.

Mestskí policajti sa vlani sústredili aj na pravidelnú kontrolu lokalít, v ktorých čierne skládky opakovane vznikajú. Okrem mestských častí Dražovce a Horné a Dolné Krškany sú to aj viaceré ulice na sídlisku Klokočina či v blízkosti rieky Nitra. „Na tento účel sú využívané fotopasce, ktoré sa operatívne umiestňujú v problémových lokalitách. Príslušníci mestskej polície však okrem čiernych skládok riešia aj ďalšie znečistenie verejných priestranstiev, vyberanie odpadu z kontajnerov a neodstraňovanie psích exkrementov,“ informovala MsP v Nitre.