Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Nitriansky kraj

V Nitrianskej galérii pokračuje séria koncertov vážnej hudby

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Séria vystúpení s názvom Galéria hudby ponúkne v stredu 9. júna vystúpenie domáceho hudobného zoskupenia, ktoré koncertuje pod menom PiaTango Duo.

Nitra 3. júna (TASR) – V Nitrianskej galérii pokračuje koncertný cyklus, ktorý bude až do konca júna ponúkať vážnu hudbu z rôznych období. Séria vystúpení s názvom Galéria hudby ponúkne v stredu 9. júna vystúpenie domáceho hudobného zoskupenia, ktoré koncertuje pod menom PiaTango Duo.

Duo v zložení Karol Kompas a Samuel Mikláš zahrá diela Astora Piazzollu, Karola Kompasa, Carlosa Gardela a Gerarda Matosa Rodrígueza. Na ďalších koncertoch sa v priebehu júna predstaví zoskupenie Mucha Quartet, Miki Škuta a Ivan Šiller.

Ako pripomenuli organizátori, aktuálny cyklus komorných koncertov Galéria hudby predstavuje diela zo sólovej i komornej hudby rôznych historických období a súčasnosti. „Diela svetových a domácich skladateľov zaznejú v interpretácii úspešných hudobníkov, ktorí sa etablovali nielen na domácej, ale aj na medzinárodnej scéne,“ informovala galéria.