Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Nitriansky kraj

V Nitrianskom kraji vyčíňa búrka, zasahujú desiatky hasičov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dnešné vytrvalé dažde zasiahli takmer celé územie Slovenska a vyžiadali si 80 výjazdov hasičov.

Nitra 14. júna (TASR) – Desiatky hasičov stále zasahujú v Nitrianskom kraji pri odčerpávaní vody po prívalových dažďoch. Niekoľko technických výjazdov smerovalo aj k odstraňovaniu popadaných stromov.

Podľa slov hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Nitre Michala Vargu je situácia najhoršia v Nitrianskom a Zlatomoravskom okrese. „Hasiči však stále zasahujú aj na juhu kraja, v okresoch Komárno a Nové Zámky. Presnejšie zhodnotenie výjazdov a následkov búrok a prívalových dažďov by mohlo byť k dispozícii v priebehu pondelka,“ povedal Varga pre TASR.

Dnešné vytrvalé dažde zasiahli takmer celé územie Slovenska a vyžiadali si 80 výjazdov hasičov. Podľa Zuzany Farkasovej z Prezídia HaZZ bola situácia najvážnejšia práve v Nitrianskom kraji. „Odčerpávanie vody na cestných komunikáciách, v pivniciach a záhradách rodinných domov si v Nitrianskom kraji doposiaľ vyžiadalo 25 výjazdov hasičov,“ uviedla Farkasová.

Varovanie pred vytrvalým dažďom vydal aj Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Ten upozornil aj na silnú a pomerne stacionárnu búrku, ktorá sa od popoludnia vyskytuje v okolí Nitry.