Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Nitriansky kraj

V Prievidzi pribudli na viacerých ihriskách nové ochranné siete

Foto: prievidza.sk

Pôvodné už boli poškodené a nespĺňali svoj účel, mestská spoločnosť Technické služby mesta Prievidza (TSMPD) preto pristúpila k ich výmene.

Prievidza 15. októbra (TASR) - Na viacerých vonkajších športoviskách na sídliskách v Prievidzi pribudli nové ochranné siete. Pôvodné už boli poškodené a nespĺňali svoj účel, mestská spoločnosť Technické služby mesta Prievidza (TSMPD) preto pristúpila k ich výmene, prípadne ich opravila.

"Začali sme kompletnou výmenou sietí na ihrisku na Ulici E. M. Šoltésovej na Zapotôčkoch, kde sa hráva aj mestská liga v malom futbale. Potom sme vymenili ochranné siete aj na pomocnom ihrisku futbalového štadióna a taktiež na športovisku na Ul. Š. Králika. Čiastočne sme vymenili siete aj na ihrisku na ulici Na karasiny, s výmenou nosných stĺpov a ochranných sietí tu budeme ešte pokračovať. Na ďalších vonkajších ihriskách, kde nebola potrebná celková výmena sietí, sme pôvodné ochranné prvky opravili," uviedol Slavomír Mjartan, vedúci športovísk v TSMPD.

Vynovené siete ocenil aj obyvateľ domu na Ulici E. M. Šoltésovej. "V poslednej dobe som sa už bál parkovať za ihriskom, lebo lopta neraz preletela cez sieť na parkovisko. Najmä futbalisti, tu hrajúci ligové súťaže, vedeli vyslať poriadne tvrdé strely. Obával som sa, že mi môžu trafiť auto. Nové siete ma preto potešili, majú svoje opodstatnenie," povedal 40-ročný Prievidžan Milan.

V opravách ihrísk a ich ochranných prvkov bude mestská spoločnosť priebežne pokračovať. "Cieľom je mať ihriská v dobrom stave, vhodnom na ich účel využívania a za splnenia všetkých legislatívnych podmienok," dodal Mjartan.