Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

V Šali pribudli nové zóny s bezplatným internetom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Mesto na ich vybudovanie získalo financie z operačného programu Integrovaná infraštruktúra.

Šaľa 13. januára (TASR) – V Šali pribudli nové wifi zóny, v ktorých môže verejnosť bezplatne využívať vysokorýchlostný internet. Mesto na ich vybudovanie získalo financie z operačného programu Integrovaná infraštruktúra.

V rámci projektu radnica nechala nainštalovať šesť interných a rovnaký počet externých prístupových bodov na bezplatný internet. „Ide o verejne prístupné budovy, ako je Kultúrny dom vo Veči, Kultúrny dom v Šali, Mestská knižnica J. Johanidesa či Mestský úrad Šaľa,“ uviedla hovorkyňa mesta Dajana Hanesová.

V uliciach Šale môže verejnosť využívať wifi zónu vo Veči na Pribinovom námestí, na pešej zóne v centre mesta, v okolí amfiteátra, v Nemocničnom parku medzi ulicami Feketeházyho, Kráľovská a Nemocničná. Voľne dostupnou bezplatnou sieťou bude pokrytá aj lokalita okolo záchytného parkoviska na Dolnej ulici a okolie mestského cintorína.

Ako pripomenula Hanesová, wifi sieť je nielen bezplatná, ale aj bez hesla. „Všetky prístupové body sa identifikujú ako WiFi pre Teba a po úspešnom pripojení sa každému používateľovi zobrazí ako uvítacia stránka www.sala.sk. Po prvom napojení sa pri zmene lokality používateľ automaticky pripojí do nasledujúcej zóny v meste,“ vysvetlila Hanesová.