Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Nitriansky kraj

Väčšina rekonštrukcií ciest v Nitrianskom kraji je už ukončená

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Jedinou neukončenou stavbou je plánovaná modernizácia ciest v okrese Levice.

Nitra 6. septembra (TASR) – Väčšinu naplánovaných opráv ciest II. a III. triedy v Nitrianskom samosprávnom kraji (NSK) sa už podarilo ukončiť, prípadne sú tesne pred dokončením. Viac ako 100 kilometrov ciest sa od konca minulého a začiatku tohto roka opravovalo v okresoch Levice, Topoľčany, Nové Zámky, Nitra a Komárno.

Ešte v novembri minulého roka bolo víťazovi verejného obstarávania odovzdané stavenisko v Topoľčianskom okrese, kde sa modernizovalo 28.015 kilometrov ciest. Ako informoval Úrad NSK, dodávateľ stihol všetky stavebné práce dokončiť do polovice júna. „Momentálne prebieha finančné usporiadanie projektu,“ uviedol riaditeľ Úradu NSK Dušan Guťan.

Stavebné práce už boli ukončené aj na cestách v okrese Nitra, kde sa podarilo zmodernizovať takmer 25 kilometrov ciest II. a III. triedy. V priebehu leta sa dokončili aj rekonštrukcie ciest v okresoch Nové Zámky a Komárno. Opravila sa tiež zosunutá cesta v úseku Pozba - Dedinka - Tekovské Lužany.

Jedinou neukončenou stavbou je plánovaná modernizácia ciest v okrese Levice. V rámci tretej etapy projektu sa tu malo opraviť takmer 13 kilometrov komunikácií za vyše 1,6 milióna eur. Práce sa však zatiaľ nezačali pre komplikácie pri verejnom obstarávaní a kontrole celej dokumentácie Úradom pre verejné obstarávanie. Nový termín ukončenia rekonštrukcie ciest bol preto stanovený na 31. októbra.