Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Veľtrh Gaudeamus sa uskutoční vo formáte trojdňovej konferencie

Archívna snímka z veľtrhu Gaudeamus. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Veľtrh je určený všetkým študentom stredných škôl, ktorí hľadajú ďalšie štúdium po maturite.

Nitra 26. októbra (TASR) - Veľtrh pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus Nitra sa pre rok 2021 zmenil na Gaudeamus prednáškové a konzultačné dni. Uskutoční sa od 2. do 4. novembra vo formáte trojdňovej konferencie. Jej cieľom je poskytnúť maximum informácií o ponuke pomaturitného štúdia na Slovensku i v Česku v bezpečnom prostredí pre všetkých návštevníkov, informovali organizátori podujatia.

Veľtrh je určený všetkým študentom stredných škôl, ktorí hľadajú ďalšie štúdium po maturite. Ponúkne program prednášok najmä vysokých škôl a univerzít s informáciami o štúdiu, fakultách, študijných programoch, vybavení školy aj aktivitách, ktoré každá škola ponúka. Pripravené budú aj kontaktné miesta, kde budú zástupcovia škôl pripravení odpovedať na otázky študentov.

Veľtrh sa koná pravidelne od roku 2013 na nitrianskom národnom výstavisku. V roku 2019 sa na ňom predstavilo 287 univerzít, vysokých škôl, fakúlt a iných vzdelávacích inštitúcií. Okrem slovenských vzdelávacích inštitúcií sa prezentovalo aj viac ako 50 univerzít a vysokých škôl zo zahraničia. Študenti si mohli vybrať z vyše 5000 študijných programov.