Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Vo Vrábľoch môžu ľudia cez internet nahlasovať výtlky na cestách

Vráble, ilustračné foto. Foto: Paulína

Mesto na webovej stránke zverejnilo formulár, prostredníctvom ktorého verejnosť môže informovať o jamách a výtlkoch, ktoré ohrozujú bezpečnosť ľudí a cestnej premávky.

Vráble 18. februára (TASR) – Vrábeľská radnica požiadala aj tento rok obyvateľov, aby sa zapojili do monitorovania stavu komunikácií. Výtlky, ktoré sa počas zimy vytvorili na cestách a chodníkoch, môžu nahlásiť na mestskej webovej stránke.

Mesto už na nej zverejnilo formulár, prostredníctvom ktorého verejnosť môže informovať o jamách a výtlkoch, ktoré ohrozujú bezpečnosť ľudí a cestnej premávky. Ako pripomenul mestský úrad, potrebné je uviesť aj bližšiu špecifikáciu, podľa ktorej by sa dalo poškodenie na ceste lokalizovať. „Treba uviesť číslo domu, charakteristiku okolia, prípadne ďalšie údaje. Pomôžeme si tým navzájom pri jazde našimi vozidlami, ale pomôžeme i pri identifikácii výtlkov pre prípadné opravy,“ vyzýva radnica.

Magistrát zároveň upozornil občanov, aby sa obmedzili iba na upozorňovanie na nedostatky na komunikáciách. „V prípade akéhokoľvek komentára nebude príspevok sprístupnený verejnosti. Nahlasovanie výtlkov bude uzatvorené 31. marca a bude slúžiť ako podklad pre prácu zodpovedných úradníkov,“ informovala radnica.