Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Nitriansky kraj

Voľby v obciach Levického okresu majú pokojný priebeh

Foto: TASR/Michal Svítok

V mnohých obciach prišla k urnám pred 19.00 h dokonca aj viac ako polovica oprávnených voličov.

Levice 15. novembra (TASR) – Komunálne voľby majú v obciach Levického okresu bezproblémový a pokojný priebeh. Väčšina oslovených okrskových komisií pre TASR potvrdila, že ľudia o voľby majú záujem a aj keď sa neočakáva rekordná účasť, v mnohých obciach prišla k urnám pred 19.00 h aj viac ako polovica oprávnených voličov.

V priebehu celého dňa prichádzali do volebnej miestnosti aj voliči v Jesenskom, ktoré je najmenšou obcou okresu. „V zozname máme zapísaných 45 voličov. Ľudia priebežne prichádzajú. Zatiaľ sú voľby bez problémov, neboli žiadne incidenty a nezaznamenali sme ani žiadne podania od občanov,“ uviedol člen miestnej volebnej komisie v Jesenskom Dušan Kmeťo.

Podobný priebeh majú voľby aj v obci Iňa, kde o zložení obecného zastupiteľstva môže rozhodnúť 183 oprávnených voličov. O post starostu sa v obci uchádza jediný kandidát. „Zatiaľ je všetko v poriadku, bez akýchkoľvek komplikácií. Nedostali sme ani žiadne sťažnosti. Ľudia priebežne chodia už od rána. Prví voliči prišli o štvrť na osem,“ povedala predsedníčka Miestnej volebnej komisie v Ini Aurélia Bucáková.

Voľby sú pokojné aj v obci Šarovce. Podľa slov predsedníčky miestnej volebnej komisie Márie Čechvalovej majú obyvatelia obce o voľby záujem a postupne prichádzajú voliť. Ako doplnila, zodpovednými voličmi sú aj členovia pomerne veľkej rómskej komunity v Šarovciach. „Chodievajú voliť a prichádzajú k urnám aj dnes,“ skonštatovala. Pokojný priebeh majú voľby aj v Leviciach. Podľa slov zapisovateľky mestskej volebnej komisie Eleny Kuštekovej sa komisia nemusela zaoberať žiadnym incidentom a neprerokovávala ani podnety od občanov.