Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Vráble chcú zintenzívniť boj s pandémiou

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Radnica má záujem aj na otvorení nových mobilných odberových miest.

Vráble 15. januára (TASR) – Mesto Vráble v Nitrianskom okrese zintenzívni boj s pandémiou ochorenia COVID-19. Krízový štáb mesta sa uzniesol na viacerých opatreniach, ktorým chce zmierniť nárast počtu ochorení.

Mesto už vyzvalo mestskú i štátnu políciu na zosilnenie kontrol zameraných na dodržiavanie opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR. Dobrovoľných hasičov zasa radnica požiadala, aby vydezinfikovali autobusové zastávky. „Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Ľubomír Ševčík informoval, že najviac hospitalizovaných pacientov vo Fakultnej nemocnici Nitra je z mesta Vráble. Krízový štáb preto vyzval predstaviteľov prevádzok, firiem a zdravotníckych zariadení na území Vrábeľ o zvýšenú dezinfekciu a dodržiavanie hygienicko-epidemických opatrení,“ informoval krízový štáb.

Radnica má záujem aj na otvorení nových mobilných odberových miest (MOM). Primátor mesta Tibor Tóth už preto rokoval so zástupcami veľkých zamestnávateľov vo Vrábľoch o možnosti vytvorenia MOM a antigénového testovania na ochorenie COVID-19 v priemyselnom parku. „Zo strany firiem bol prejavený záujem, čaká sa na vyhlásenie výzvy. Krízový štáb túto iniciatívu jednohlasne podporil,“ uviedol magistrát.

Mesto chce okrem toho spustiť aj informačnú kampaň o očkovaní voči ochoreniu COVID-19. Členovia krízového štábu hovorili aj o možnosti zaočkovať pracovníkov odberových miest, ktorí prichádzajú do kontaktu s ľuďmi počas plošného testovania v Nitrianskom okrese. „V tejto veci požiadame príslušné štátne orgány o usmernenie,“ konštatuje sa v uznesení krízového štábu vo Vrábľoch.