Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Mesto Vráble pripravuje rekonštrukciu hasičskej zbrojnice

Na ilustračnej snímke hasičská zbrojnica. Foto: TASR - František Iván

Celkové výdavky projektu pred verejným obstarávaním v zmysle projektovej dokumentácie sú vyčíslené na 113.377 eur.

Vráble 6. februára (TASR) – Mesto Vráble pripravuje rekonštrukciu hasičskej zbrojnice v mestskej časti Dyčka. Základným cieľom projektu je zvýšenie ochrany verejných priestranstiev pred požiarmi prostredníctvom rekonštrukcie budovy hasičskej zbrojnice, keďže jestvujúce priestory už nepostačujú. Ministerstvo vnútra SR schválilo mestu Vráble na rekonštrukciu hasičskej zbrojnice dotáciu vo výške 30.000 eur, o spolufinancovaní projektu z vlastných prostriedkov mesta rozhodnú mestskí poslanci.

Celkové výdavky projektu pred verejným obstarávaním v zmysle projektovej dokumentácie sú vyčíslené na 113.377 eur. Pri využití dotácie vo výške 30.000 eur predstavuje spolufinancovanie mesta sumu 83.377 eur. Dotáciu poskytnutú príjemcovi ako kapitálový transfer môže príjemca použiť na určený účel najneskôr do konca roka 2023, uviedla Katarína Ondrušová, projektová manažérka oddelenia životného prostredia a výstavby Mestského úradu vo Vrábľoch.

Projekt rekonštrukcie zahŕňa vybudovanie novej vodovodnej a kanalizačnej prípojky, rekonštrukciu elektrickej prípojky, vybudovanie sociálneho zázemia, výmenu zdroja vykurovania a zriadenie spoločenskej miestnosti v podkrovnom priestore. Zrealizovaním aktivít projektu sa dosiahne zlepšenie podmienok pre činnosť dobrovoľného hasičského zboru, čo prispeje k zvýšeniu ochrany verejných priestranstiev pred požiarmi.