Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Vrábeľská radnica rekonštruuje najväčšiu materskú školu v meste

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Podľa slov primátora Tibora Tótha je investícia vo výške približne 325.000 eur.

Vráble 27. apríla (TASR) – Vrábeľská radnica v týchto dňoch začala s rekonštrukciou najväčšej materskej školy (MŠ) na území mesta. Budova MŠ na sídlisku Lúky dostane novú fasádu a zateplené obvodové múry i strechu.

Podľa slov primátora Tibora Tótha je investícia vo výške približne 325.000 eur. Cieľom projektu je odstránenie funkčných porúch, zlepšenie tepelno-technických vlastností budovy, zníženie jej energetickej náročnosti a efektívnejšie využitie zdroja tepla. „S tým súvisí zníženie emisií a zvýšenie výhrevnosti budovy. V závere budú mať tieto úpravy dosah na výdavky spojené s vykurovaním,“ uviedol primátor.

Zdroje na investíciu získalo mesto z Environmentálneho fondu, časť z nákladov prefinancuje aj zo svojho rozpočtu. „Verím, že táto investícia prinesie skrášlenie vzhľadu škôlky a bude významná aj z hľadiska šetrenia energií, a tým aj financií,“ uviedol Tóth.

Ako zdôraznil, súčasná investícia do MŠ Lúky nie je ojedinelá. „V priebehu posledných rokov tu mesto preinvestovalo okolo 160.000 eur. Opravovali sa tu triedy, došlo k výmene dverí a okien, výmene osvetlenia a podláh. A v investíciách chceme pokračovať. Treba opraviť napríklad oplotenie a vybudovať parkovacie miesta pre zamestnancov škôlky i rodičov, ktorí sem ráno privážajú deti,“ pripomenul primátor.