Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Ukončili vyšetrovanie tragickej nehody autobusu pri Malante

Na archívnej snímke hasiči vyťahujú vrak havarovaného autobusu na mieste dopravnej nehody, ktorá sa stala 13. novembra 2019 na zlatomoravskej ceste I/65 neďaleko Malanty pri Nitre. Foto: TASR - Vladimír Benko/MV SR

V autobuse sa viezli prevažne mladí ľudia, ktorí sa vracali zo škôl. Pri nehode prišlo o život 12 ľudí, medzi nimi päť tínedžerov.

Nitra 12. mája (TASR) – Po dva a pol roku je ukončené vyšetrovanie tragickej dopravnej nehody pri Nitre, ktorá si vyžiadala 12 ľudských životov. Podľa Jaroslava Mačeka z nitrianskej krajskej prokuratúry predložil vyšetrovateľ prokurátorovi spisový materiál s návrhom na podanie obžaloby. Prokurátor v súčasnosti spis študuje. Vodič nákladného auta, ktoré narazilo do autobusu, je obvinený z prečinu všeobecného ohrozenia.

Tragická dopravná nehoda sa stala na štátnej ceste I/65 medzi Nitrou a Zlatými Moravcami pri Malante 13. novembra 2019 okolo 13.00 h. Nákladné auto schádzalo dolu kopcom, rozkývalo sa a narazilo do protiidúceho autobusu. Zasiahlo ho v zadnej časti a autobus sa prevrátil do priekopy. V autobuse sa viezli prevažne mladí ľudia, ktorí sa vracali zo škôl. Pri nehode prišlo o život 12 ľudí, medzi nimi päť tínedžerov. Ďalších 19 ľudí utrpelo zranenia.

Na snímke vrak havarovaného autobusu na mieste dopravnej nehody, ktorá sa stala 13. novembra 2019 na zlatomoravskej ceste I/65 neďaleko Malanty pri Nitre.
Foto: TASR - Vladimír Benko/MV SR


Príčinu zrážky skúmali znalci, pracovali s viacerými verziami. Podľa Mačeka je vypracovaných množstvo znaleckých posudkov, podstatné sú najmä znalecké posudky z odboru dopravy a zdravotníctva. K príčinám nehody sa prokuratúra ani polícia nevyjadruje.