Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Výstava Niekde medzi miestom a obrazom predstaví tvorbu Ž. Dubovej

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Umelkyňa vo svojom projekte s názvom Niekde medzi miestom a obrazom skúma tému krajiny a prekračovanie hraníc obrazu.

Nové Zámky 31. mája (TASR) - Galéria umenia Ernesta Zmetáka v Nových Zámkoch v týchto dňoch predstavuje diela výtvarníčky Žofie Dubovej. Výstava s názvom Niekde medzi miestom a obrazom potrvá v galérii do 8. júla.

Umelkyňa vo svojom projekte s názvom Niekde medzi miestom a obrazom skúma tému krajiny a prekračovanie hraníc obrazu. "Inšpiráciu nachádza predovšetkým vo svojich osobných zážitkoch a skúsenostiach z pobytu v krajine. Subjektívny pohľad a vnímanie navštíveného miesta sú kľúčovým odrazovým mostíkom pre jej tvorbu," uviedla kurátorka výstavy Martina Bábinová.

Ako doplnila, umelkyňa pri práci využíva širokú škálu prostriedkov a kombináciu rôznych techník. Výstava predstaví výber z tvorby od najnovšej série malieb a akvarelov v kombinácii s vlnou, ktorú podnietila minuloročná cesta do Himalájí, cez výjavy z návštevy Tatier, až po staršie diela z cyklu Hra:na. "Okrem veľkoformátových malieb na plátno sú tu zastúpené i maľby na sklo a závesné inštalácie prezentujúce ich kombináciu," dodala Bábinová.