Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Nitriansky kraj

V nemocnici v Komárne spustili očkovanie treťou dávkou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

K pondelku nemocnica eviduje štyroch pacientov s novým koronavírusom, žiadny si nevyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu.

Komárno 18. októbra (TASR) - Nemocnica Agel Komárno začala od pondelka s očkovaním treťou dávkou proti ochoreniu COVID-19. Prvými zaočkovanými sa stali zdravotníci komárňanskej nemocnice. Následne nemocnica bude očkovať aj verejnosť na základe vopred stanovených pravidiel Národného centra zdravotníckych informácií a Ministerstva zdravotníctva SR, informovala námestníčka riaditeľa pre liečebno-preventívnu starostlivosť Gabriela Filkóová.

Očkovanie treťou dávkou bude v komárňanskej nemocnici pokračovať každý pracovný deň od 7.15 do 14.00 h. „Zatiaľ nie je možné prísť na očkovanie bez predošlej registrácie a potvrdení termínu formou SMS, prípadne e-mailu,“ upozornila Filkóová.

Nemocnica aktuálne zaznamenala zhoršenie pandemickej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19, čo dokazuje aj zvýšený záujem o testovanie, predovšetkým PCR testy. K pondelku nemocnica eviduje štyroch pacientov s novým koronavírusom, žiadny si nevyžaduje napojenie na umelú pľúcnu ventiláciu. Siedmi pacienti sú suspektní. Zo zdravotníkov komárňanskej nemocnice nie je aktuálne nikto pozitívny na nový koronavírus.