Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Nitriansky kraj

Situácia v levickej nemocnici v červenom okrese je zatiaľ priaznivá

Na archívnej snímke Nemocnica Agel v Leviciach 19. februára 2021. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Nemocnica je materiálno-technicky aj personálne pripravená na zabezpečenie vakcinácie treťou dávkou pre vybrané skupiny obyvateľov a čaká na špecifické usmernenie.

Levice 21. augusta (TASR) – Napriek tomu, že je okres Levice podľa COVID automatu červeným okresom, pandemická situácia v Nemocnici Agel Levice je zatiaľ priaznivá. Nemocnica nemá žiadneho zamestnanca pozitívne testovaného na ochorenie COVID-19, informoval riaditeľ nemocnice Ján Belanský.

V zmysle príkazu ministerstva zdravotníctva sú podľa slov riaditeľa levickej nemocnice reprofilizované covidové lôžka a personál má k dispozícii dostatok ochranných osobných pomôcok.

„Zdravotnú starostlivosť poskytujeme momentálne jednému pacientovi s COVID-19, ten je napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Personál aj technické vybavenie máme dostatočné, aby sme zvládli začínajúcu tretiu vlnu pandémie. Vzhľadom na preočkovanosť zamestnancov i obyvateľov v regióne veríme, že tento priebeh nebude dramatický," uviedol Belanský.

Nemocnica vykonáva aj všetku plánovanú zdravotnú starostlivosť na operačných oddeleniach. „Po dohovore s regionálnym úradom verejného zdravotníctva sme pristúpili k úprave návštevného režimu na lôžkových oddeleniach nemocnice tak, že vyžadujeme od návštev potvrdenie o vakcinácii, prekonaní ochorenia COVID-19 alebo negatívny PCR test nie starší ako 72 hodín, prípadne antigénový test nie starší ako 24 hodín," informoval riaditeľ nemocnice.

Nemocnica zaviedla očkovanie tak, že záujemca si môže zvoliť aj konkrétny deň a hodinu, ktorá mu vyhovuje. Vo vakcinačnom centre levickej nemocnice je možné dať zaočkovať aj deti od 12 rokov a neregistrovaných ľudí. Nemocnica je materiálno-technicky aj personálne pripravená na zabezpečenie vakcinácie treťou dávkou pre vybrané skupiny obyvateľov a čaká na špecifické usmernenie, ktoré poskytne Ministerstvo zdravotníctva SR.