Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Zlaté Moravce chcú znížiť energetickú náročnosť svojich budov

Ilustračná snímka Foto: TASR Pavol Ďurčo

Magistrát chce na tento účel získať dotáciu z Operačného programu kvalita životného prostredia. Mesto už pripravuje projekt s názvom Rozvoj energetických služieb v meste Zlaté Moravce.

Zlaté Moravce 8. novembra (TASR) - Zlatomoravská radnica chce viac šetriť energiou. Mesto sa preto zapojí do projektu, v rámci ktorého chce zmapovať svoje objekty, zistiť ich energetickú náročnosť a nájsť opatrenia na možné úspory.

Magistrát chce na tento účel získať dotáciu z Operačného programu kvalita životného prostredia. Mesto už pripravuje projekt s názvom Rozvoj energetických služieb v meste Zlaté Moravce. Jeho hlavným cieľom je vykonanie energetických auditov v objektoch, ktoré sú vo vlastníctve mesta vrátane budov škôl a školských zariadení.

Mesto chce získať na financovanie svojho zámeru dotáciu 200.000 eur. Mestské zastupiteľstvo už schválilo aj spolufinancovanie vo výške 11.000 eur. Po realizácii projektu a vykonaní auditov plánuje radnica navrhnúť opatrenia, ktoré zvýšia energetickú efektívnosť budov. „Náklady na ich realizáciu sa budú následne splácať z úspor za energiu,“ informoval magistrát.