Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Nemocnica v Zlatých Moravciach znížila počet lôžok pre nakazených

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Podľa Horniakovej je to veľmi pozitívna správa pre pacientov oddelenia dlhodobo chorých, ktoré bolo počas prvej až tretej vlny pandémie reproflilizované na covidové oddelenie.

Zlaté Moravce 28. apríla (TASR) - Nemocnica Agel Zlaté Moravce prešla do prvej fázy reprofilizácie covidových lôžok pre výrazné zníženie počtu pacientov s ochorením COVID-19. Znamená to, že sa nemocnica vracia k bežnému režimu a väčšina lôžok bude opätovne k dispozícii pre bežných pacientov, informovala riaditeľka nemocnice Nina Horniaková. K tomuto kroku pristúpila nemocnica na základe príkazu ministra zdravotníctva.

Prechod do prvej fázy reprofilizácie lôžkového fondu znamená, že v zlatomoravskej nemocnici zostane pre pacientov s ochorením COVID-19 vyčlenených päť lôžok. Podľa Horniakovej je to veľmi pozitívna správa pre pacientov oddelenia dlhodobo chorých, ktoré bolo počas prvej až tretej vlny pandémie reproflilizované na covidové oddelenie.

„Oddelenie dlhodobo chorých s lôžkami fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie je prístupné pacientom, ktorí potrebujú dlhodobú liečbu s chronickými ochoreniami alebo ktorí potrebujú doliečiť poúrazové a pooperačné stavy,“ skonštatovala Horniaková.