Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

V Zlatých Moravciach klesol počet pacientov s COVID-19 o polovicu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Zlatomoravecká nemocnica aktuálne neeviduje žiadneho zamestnanca pozitívne testovaného na nový koronavírus, dvaja sú v preventívnej karanténe.

Zlaté Moravce 24. marca (TASR) - Nemocnica Agel Zlaté Moravce zaznamenala v uplynulých dňoch výrazné zlepšenie vývoja pandemickej situácie. „Počet pacientov s novým koronavírusom klesol a v regióne je cítiť pokles počtu nových prípadov. Zlepšila sa aj situácia so zdravotníkmi pozitívne testovanými na COVID-19, je to zrejme už pozitívny efekt očkovania," zhodnotila situáciu poverená riaditeľka nemocnice Nina Horniaková.

Nemocnica poskytuje k strede zdravotnú starostlivosť siedmim pacientom s novým koronavírusom na bežnom lôžku, čo je polovica v porovnaní s minulým týždňom. Zlatomoravecká nemocnica aktuálne neeviduje žiadneho zamestnanca pozitívne testovaného na nový koronavírus, dvaja sú v preventívnej karanténe. „Za minulý týždeň sme už zrealizovali aj takmer dve desiatky operácií," skonštatovala Horniaková.

V mobilnom odberovom mieste zlatomoraveckej nemocnice vykonali od začiatku testovania takmer 12.200 testov, z nich 653 bolo pozitívnych. V priebehu marca urobili 3043 antigénových vyšetrení, pozitívnych bolo 11 testovaných. Z celkového počtu 298 vykonaných PCR testov bolo 46 pozitívnych. Vo vakcinačnom centre nemocnice zaočkovali od 11. marca takmer 900 registrovaných záujemcov, denne pribudne približne 110 ľudí. „Zaznamenali sme iba bežné mierne reakcie na očkovanie, nikto nemal závažnú reakciu. Druhou dávkou vakcíny je už zaočkovaných 75 percent zamestnancov nemocnice," informovala riaditeľka nemocnice.