Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Nitriansky kraj

Zlaté Moravce rokujú s dvoma investormi o vstupe do nemocnice

Erb mesta Zlaté Moravce Foto: Heraldický register

Vedenie mesta očakáva, že vstup strategického investora do poslednej mestskej nemocnice na Slovensku vyrieši jej dlhodobé finančné problémy.

Zlaté Moravce 29. februára (TASR) – Dvaja investori prejavili záujem o vstup do Mestskej nemocnice prof. MUDr. Rudolfa Korca v Zlatých Moravciach. Vedenie mesta očakáva, že vstup strategického investora do poslednej mestskej nemocnice na Slovensku vyrieši jej dlhodobé finančné problémy. Zastupujúca primátorka Marta Balážová tvrdí, že fungovanie nemocnice ako príspevkovej organizácie je pre mesto nezvládnuteľné.

O prevádzkovanie zdravotnej starostlivosti v Zlatých Moravciach prejavili záujem spoločnosť Agel a Hartenberg Capital, investičný fond založený Andrejom Babišom a bývalým investičným riaditeľom Penty Jozefom Janovom. „Obidvom spoločnostiam boli na základe ich žiadosti a osobného stretnutia s vedením mesta a s vedením nemocnice poskytnuté všetky podklady,“ informovala mestských poslancov Balážová. Poverená riaditeľka nemocnice Nina Horniaková skonštatovala, že na stretnutiach s potenciálnymi investormi sa zaoberali analýzami nemocnice, technickým stavom budov, prístrojovým vybavením, ale aj budúcnosťou tohto zdravotníckeho zariadenia a jeho potenciálom.

Podľa slov zastupujúcej primátorky prejavil záujem o nemocnicu aj tretí investor, ktorý kontaktoval vedenie mesta prostredníctvom advokátskej kancelárie. Tá totožnosť svojho klienta nezverejnila, v jeho mene však požiadala o sprístupnenie všetkých dokladov a podmienok týkajúcich sa súťaže o strategického investora. „Žiadna súťaž, ktorej predmetom by bola nemocnica, nebola zverejnená ani vyhlásená,“ reagovala na žiadosť neznámeho investora zastupujúca primátorka. Zároveň ho vyzvala, aby sa v prípade záujmu skontaktoval s vedením mesta osobne, nie prostredníctvom právneho zástupcu. „Bolo by od nás nezodpovedné a netransparentné rokovať s investorom, ktorého skúsenosti s poskytovaním zdravotnej starostlivosti ani identitu nepoznáme,“ povedala Balážová.