Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Nitriansky kraj

Zrušená premiéra sa uskutoční, Staré divadlo ju divákom ponúkne online

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Nad premiérou autorskej inscenácie hosťujúcej bulharskej režisérky Magdaleny Mitevy prevzala záštitu bulharská veľvyslankyňa na Slovensku Jordanka Čobanová.

Nitra 10. marca (TASR) – Napriek tomu, že Staré divadlo Karola Spišáka (SDKS) v Nitre zrušilo na 14 dní všetky plánované predstavenia, diváci o premiéru inscenácie Stvorenie v piatok 13. marca neprídu. Vedenie divadla rozhodlo, že premiéra sa uskutoční prostredníctvom online prenosu cez youtube kanál. „Tretiu premiéru, ktorú uvedie divadlo v tejto sezóne, tak bude môcť sledovať z pohodlia domova každý a zadarmo,“ potvrdilo vedenie SDKS. Za zakúpené vstupenky na predstavenie vráti divadlo divákom peniaze v pokladnici Starého divadla od 24. marca.

Nad premiérou autorskej inscenácie hosťujúcej bulharskej režisérky Magdaleny Mitevy prevzala záštitu bulharská veľvyslankyňa na Slovensku Jordanka Čobanová. Stvorenie nie je prvou skúsenosťou režisérky s čiernym divadlom plným hry svetiel. Tento jedinečný typ divadla nie je na slovenských javiskách príliš častý, SDKS ním však nadväzuje na staršie inscenácie z histórie Starého divadla. Autorka prostredníctvom hry ponúkne divákom svoj pohľad na vznik života a človeka.