Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ochotnícke divadlá

Breznianski ochotníci uvedú Karvašovo Nebo-Peklo

Námestie v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Dušan Hein

Hra cez úsmevné situácie kritizuje ľudské neduhy, neúprimné vzťahy, korupciu, protekciu a amorálne správanie v spoločnosti.

Banská Bystrica 22. januára (TASR) – Projekt cyklu predstavení Divadelný štvrtok, ktorý organizuje Stredoslovenské osvetové stredisko (SOS) v Banskej Bystrici, pokračuje aj v tomto roku, keď si pripomíname storočnicu založenia Slovenského národného divadla a zároveň 190. výročie vzniku prvého slovenského ochotníckeho divadla.

Ako v stredu TASR informoval metodik SOS a dramaturg cyklu Maroš Krajčovič, už ôsmy rok ponúkajú občanom mesta pod Urpínom možnosť kultúrneho vyžitia sa s komornými divadelnými inscenáciami slovenských i zahraničných súborov. Divadelné štvrtky patria k pravidelným podujatiam SOS. Našli si svojich divákov a v tomto roku sa rozšíria i pre študentov stredných škôl.

"Po januárovom organizovanom predstavení hry Play Karenina v podaní členov Celkom malého divadla zo Starého Tekova a Divadla Kusy cukru z Kremnice pre gymnazistov sa 13. februára uskutoční v komornej sále SOS verejné predstavenie Divadelného súboru Jána Chalupku mesta Brezno s inscenáciou na motívy hry Petra Karvaša Nebo – Peklo. Tento súbor je známy tým, že okrem profesionálnych režisérov dáva príležitosť aj mladým adeptom réžie. V tejto sezóne sa úlohy upravovateľky a režisérky zhostila poslucháčka piateho ročníka Akadémie umení v Banskej Bystrici Lucia Rakúsová," priblížil Krajčovič.

Hra cez úsmevné situácie kritizuje ľudské neduhy, neúprimné vzťahy, korupciu, protekciu a amorálne správanie v spoločnosti.