Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ochotnícke divadlá

Pokrstia publikáciu Tisovec – Premeny divadla pod Hradovou

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Po krste sa predstaví herečka Milka Zimková s divadelnou hrou Čas kikiríkania.

Tisovec 29. novembra (TASR) – Krst novej publikácie Jakuba Molnára s názvom Tisovec – Premeny divadla pod Hradovou bude hlavnou témou kultúrneho podujatia, ktoré pre ľudí pripravuje mesto Tisovec v okrese Rimavská Sobota. Ako informuje samospráva na svojej oficiálnej webstránke, akcia bude v pondelok 30. novembra o 18.00 h v mestskom kultúrnom stredisku. Po krste sa predstaví herečka Milka Zimková s divadelnou hrou Čas kikiríkania.

Spoluorganizátorom je aj Divadelný súbor (DS) Daxner. Ochotnícke divadelníctvo v meste oslávilo v tomto roku 160. výročie od prvej písomnej zmienky a fungovalo dokonca už niekoľko rokov predtým. "Navyše je to zhodou okolností práve pri 100. výročí divadla na Slovensku. My sme pri tej príležitosti nacvičili hru Jána Palárika Drotár, ktorá bola pred 160 rokmi v Tisovci uvedená ako prvá," povedal herec DS Daxner Michal Stejskal.

DS Daxner v Tisovci a DS Katalpa v Hnúšti sú posledné dve zoskupenia svojho druhu, ktoré na severe Rimavskosobotského okresu udržiavajú tradíciu ochotníckeho divadla.