Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Olympijské hry

Slovenská parastolná tenistka Kánová je v semifinále a má istú medailu

Alena Kánová, archívna snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

O finále bude Kánová bojovať s Kórejčankou Lee mi-giyu. Duel je na programe v noci na sobotu od 4.00 SELČ.

Tokio 27. augusta (TASR) - Slovenská parastolná tenistka Alena Kánová postúpila na paralympijských hrách v Tokiu do semifinále a má už istotu cenného kovu. Tesne pred bránami semifinále naopak skončili parastolní tenisti Boris Trávníček a Martin Ludrovský. Kánová získala pre Slovensko tretiu medailu, zlato a bronz už vybojoval paracyklista Jozef Metelka.

Kánová pridá do svojej zbierky piatu medailu. V Sydney 2000 sa tešila z najcennejšieho kovu, z Atén 2004 si priviezla striebro a bronz získala v Pekingu 2008 i Londýne 2012. O tretie miesto sa v Tokiu nehrá, istotu cenného kovu tak majú všetci semifinalisti. V rozhodujúcom štvrťfinálovom súboji si 40-ročná hráčka poradila so Švédkou Annou Carin Ahlquistovou 3:0 na sety. "Zlý začiatok, dobrý koniec. Na úvod som na hrách nastúpila v skupine proti Kórejke a bol to môj prvý súťažný zápas po dvoch rokoch. Nevedela som sa sústrediť a prehrala som. V ďalších zápasoch som sa rozbehla. Možno mi proti Švédke pomohlo aj to, že som mala predtým zápas aj ráno a ona nie. Lopty mi padali, súperka znervóznela. V treťom sete sa súperka začala vzmáhať, ale nedovolila som jej to. Po tom, čo sa mi medaila v Riu nepodarila, je to paráda," vyjadrila Kánová spokojnosť v rozhovore pre oficiálnu stránku Slovenského paralympijského výboru (SPV).

O finále bude Kánová bojovať s Kórejčankou Lee mi-giyu. Duel je na programe v noci na sobotu od 4.00 SELČ.

Slovenským mužom ušla medaila vo svojich kategóriách o jeden duel. Martina Ludrovského zdolal v päťsetovej bitke Kórečan Park jin-cheol 3:2 na sety, keď Slovák viedol 2:1. Boris Trávníček podľahol Turkovi Nesimovi Turanovi po troch vyrovnaných setoch.

Parastolný tenis - štvrťfinále:

ženy:
Alena KÁNOVÁ (SR) – Anna Carin Ahlquistová (Švéd.) 3:0 (4, 9, 9)

muži:
Park jin-cheol (Kór.) - Martin LUDROVSKÝ (SR) 3:2 (-12, 9, -9, 6, 6)
Nesim Turan (Tur.) - Boris TRÁVNÍČEK (SR) 3:0 (9, 10, 9)