Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Olympijské hry

Riapošovi nevyšiel vstup do turnaja, Ludrovský postúpil

Na archívnej snímke Martin Ludrovský. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Ludrovský prehrával už 0:2, nevyšiel mu najmä prvý set, v ktorom získal iba tri body, v druhom už osem a napokon sa mu podarilo vyrovnať.

Tokio 26. augusta (TASR) - Slovenský parastolný tenista Martin Ludrovský prehral vo svojom druhom zápase na PH2020, no napriek tomu postúpil do ďalšej fázy. Vo vyraďovačke sa predstaví aj Ján Riapoš, ktorý napravil zaváhanie z prvého zápasu a postup si zaistil víťazstvom v druhom štvrtkovom zápase s domácim Nobuhirom Minamim.

Ludrovský prehrával už 0:2, nevyšiel mu najmä prvý set, v ktorom získal iba tri body, v druhom už osem a napokon sa mu podarilo vyrovnať. V rozhodujúcej časti viedol 2:0, no súper otočil a za stavu 10:8 využil prvý mečbal. "Bolo to ťažšie psychicky než fyzicky. Všetko sa pre niečo deje. Možno budem mať viac šťastia pri žrebe vo vyraďovacej fáze. Sľubujem, že ešte spolu nejaké víťazstvo oslávime," povedal Ludrovský pre paralympic.sk.

Riapošovi nevyšiel vstup do turnaja, keď ho D-skupine zdolal Sy Cha z Kórejskej republiky 3:0. Riapoš viedol v prvom sete o šesť bodov, ale napokon prehral 11:13. Celý duel bol tesný, v treťom sete nevyužil tri setbaly. "Na siedmej paralympiáde sa po jednej prehre nenechám zlomiť," vyhlásil odhodlaný Riapoš.

Svoje slová potvrdil v druhom dueli, keď Minamiho zdolal bez ťažkostí 3:0, pričom mu dovolil uhrať iba 15 bodov.

Peter Mihálik nepostúpil do ďalšej fázy, keď prehral so Španielom Franciscom Lopezom Sayagom 1:3 a v skupine obsadil posledné tretie miesto.


Parastolný tenis – zápasy v skupinách


Ján RIAPOŠ (SR) – Sy Cha (Kór. rep.) 0:3 (-11, -10, -10)

Martin LUDROVSKÝ (SR) – Luis Flores (Čile) 2:3 (-3, -8, 8, 8, -8)

Ján RIAPOŠ (SR) - Nobuhiro Minami (Jap.) 3:0 (9, 3, 3)

Francisco Lopez Sayago (Šp.) - Peter MIHÁLIK (SR) 3:1 (11, -10, 8, 10)