Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Parlamentné voľby 2020

Na post predsedu PS bude kandidovať Irena Bihariová

Irena Bihariová, archívna snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Lídri koalície PS-Spolu Truban a Beblavý sa rozhodli vzdať sa svojich funkcií po tom, ako v parlamentných voľbách získali 6,96 percenta hlasov.

Bratislava 4. marca (TASR) - Súčasná podpredsedníčka hnutia Progresívne Slovensko (PS) Irena Bihariová sa bude uchádzať o post predsedníčky. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa koalície PS-Spolu Silvia Hudáčková. Súčasný predseda PS Michal Truban sa vzdá funkcie predsedu na sneme, ktorý sa má podľa Hudáčkovej konať v najbližších mesiacoch.

Na sneme PS sa má voliť celé nové predsedníctvo hnutia. Člen predsedníctva PS Pavel Sibyla ani Hudáčková o inej nominácii na predsedu nevedia. Sibyla pre TASR povedal, že sa o túto funkciu uchádzať nebude.

Koncom týždňa by malo byť aj predsedníctvo strany Spolu - občianska demokracia, kde sa bude rokovať o termíne snemu, priblížila Hudáčková. Snem by mal byť v najbližších týždňoch a terajší predseda Miroslav Beblavý na ňom položí svoju funkciu. O nomináciách na predsedu v strane Spolu Hudáčková nevie.

Lídri koalície PS-Spolu Truban a Beblavý sa rozhodli vzdať sa svojich funkcií po tom, ako v parlamentných voľbách získali 6,96 percenta hlasov. To PS-Spolu ako koalícii na mandát do parlamentu nestačilo. Chýbalo jej 926 hlasov.