Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Parlamentné voľby 2020

Polícia avizuje počas volieb zvýšený počet hliadok aj kriminalistov

Ilustračné foto Foto: TASR

V mestách a obciach budú dohliadať na verejný poriadok motorizované aj pešie policajné hliadky.

Bratislava 28. februára (TASR) – Polícia avizuje na sobotu (29. 2.) zvýšený počet hliadok aj príslušníkov kriminálnej polície, ktorí budú dozerať na priebeh parlamentných volieb. V pohotovosti budú aj pyrotechnici. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Polícia podľa policajného viceprezidenta Róberta Bozalku prijala bezpečnostné opatrenia, aby nedošlo k narušeniu verejného poriadku. „Zvýšený počet hliadok monitoruje aj prípravu volieb a budú v teréne aj po ich skončení,“ doplnil Bozalka. Hliadky budú monitorovať volebné miestnosti, aby predišli ich poškodzovaniu. „Pod drobnohľadom polície budú aj sídla okrskových, okresných volebných komisií, tiež sídlo Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán,“ dopĺňa tlačová správa.

V mestách a obciach budú dohliadať na verejný poriadok motorizované aj pešie policajné hliadky. V teréne sa budú pohybovať aj príslušníci kriminálnej polície a v prípade potreby budú k dispozícii aj špeciálne policajné útvary a pyrotechnici. Tí budú vykonávať prehliadky v objektoch, kde sa budú konať voľby.

„Akékoľvek poznatky smerujúce k prípadom možného narušenia prípravy a priebehu volieb, informácie o volebnej korupcii či korupčnom správaní je potrebné bezodkladne oznámiť na najbližší útvar Policajného zboru alebo na číslo polície 158,“ dodal Bozalka.