Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Parlamentné voľby 2020

Viaceré organizácie a iniciatívy sa spojili, chcú dôveryhodnú vládu

Foto: TASR/František Iván

V rámci spájania si organizácie a iniciatívy chcú vzájomne pomáhať pri realizácii a propagácii online aj offline aktivít.

Bratislava 22. januára (TASR) – Viaceré organizácie a iniciatívy sa v súvislosti s nadchádzajúcimi parlamentnými voľbami spojili a zverejnili spoločný manifest pod názvom Tu a Teraz. Chcú, aby po voľbách mohla vzniknúť nová a dôveryhodná vláda. TASR o tom za platformu informovala Eva Lavríková.

"Chceme vytvoriť priestor na dialóg o témach, ktoré nás rozdeľujú, a hľadať riešenia u takých strán, ktoré riešia rozdiely dialógom a s rešpektom, nie hrubosťou a vyvolávaním strachu a konfliktov," uviedla Lavríková.

V rámci spájania si organizácie a iniciatívy chcú vzájomne pomáhať pri realizácii a propagácii online aj offline aktivít, ktoré smerujú k tomu, aby sa ľudia vo voľbách nerozhodovali v strachu, hneve a frustrácii, ale na základe vízie lepšieho Slovenska pre všetkých. Všetky online aktivity bude spájať hashtag #tuateraz2020. Na základe neho bude môcť ktokoľvek vyhľadať všetok obsah a aktivity, ktoré budú s blížiacimi sa voľbami pripravovať.

Medzi zapojené organizácie a iniciatívy patria napríklad iniciatíva Za slušné Slovensko, Post Bellum, Via Iuris, Nadácia Cvernovka, Nadácia Pontis, Pohni hlavou, Veda chce žiť, Nadácia Zastavme korupciu, Voľby 2020 a iné.