Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Parlamentné voľby 2020

Volebná účasť na hornej Nitre by mala byť vysoká

Volebné miestnosti na väčšine Slovenska sa zatvorili, okrskové volebné komisie začínajú sčítavať hlasy. Posledná sa zatvorí o 23.00 h a s ňou sa skončí aj moratórium. Foto: TASR - Milan Drozd

Bez podnetov a sťažností boli voľby v okrese Bánovce nad Bebravou, povedala zapisovateľka OVK v Bánovciach nad Bebravou Lenka Sloviaková.

Prievidza/Bánovce nad Bebravou 29. februára (TASR) - Volebná účasť na hornej Nitre by mala dosiahnuť nadpriemerné čísla. Odhadujú to zástupcovia okresných volebných komisií (OVK) v Prievidzi a Bánovciach nad Bebravou. Voľby v regióne boli pokojné a bez väčších incidentov.

Okresná volebná komisia v Prievidzi sa zaoberala viacerými podnetmi zo strany voličov, išlo okrem iného o zrkadlá za plentami v jednej z volebných miestností, odznak politickej strany na saku jedného z členov komisie či nedorozumenie s obálkami. "Podnety boli prešetrené zo strany komisie, žiaden sme nemuseli odstúpiť," povedal predseda OVK v Prievidzi Štefan Matulák.

Polícia v Partizánskom zase riešila incident s mužom, ktorý bol pod vplyvom alkoholu a mal u seba plynovú pištoľ. Muža bude riešiť v priestupkovom konaní. Okrskové volebné miestnosti v meste v tejto súvislosti nezaznamenali žiaden incident.

Matulák na základe výstupov z okrskových volebných komisií predpovedal "relatívne vysokú" volebnú účasť.

Bez podnetov a sťažností boli voľby v okrese Bánovce nad Bebravou, povedala zapisovateľka OVK v Bánovciach nad Bebravou Lenka Sloviaková. "Môžeme konštatovať, že bola veľmi vysoká účasť," dodala.