Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Prvé kroky novej vlády

A. Danko: SNS bude dbať na to, aby nesklamala národného voliča

Na snímke predseda SNS Andrej Danko. Foto: TASR - Martin Baumann

Danko ubezpečil, že budú vládou aj tých, ktorí nevolili koaličné strany.

Bratislava 16. októbra (TASR) - SNS bude aj v rámci tvorby programového vyhlásenia vlády dbať na to, aby nesklamala národného voliča. Po podpise koaličnej zmluvy to deklaroval predseda SNS Andrej Danko. Hovorí o potrebe stabilizácie a skultúrnení politiky.



Danko ubezpečil, že budú vládou aj tých, ktorí nevolili koaličné strany. "Napriek kritickým hlasom chcem povedať, že sme pripravení napĺňať očakávania v rôznych segmentoch," skonštatoval Danko. Je presvedčený, že cestovný ruch je pre Slovensko budúcnosťou. "Tam nachádzam aj podporu, verím, nového predsedu vlády aj predsedu Národnej rady SR," doplnil.



Šéf SNS sa ohradzuje voči útokom na zamýšľaných nominantov na šéfov rezortov. "SNS a jej predsedníctvo mi dalo mandát, aby som v prvom kroku rokoval o ambíciách jednotlivých poslancov. Pre nás je jednota poslaneckého klubu v súčinnosti so SNS hlavnou prioritou," skonštatoval s tým, že majú plné právo navrhnúť svojich kandidátov. Danko doplnil, že v SNS čítajú politickú realitu, no odmietajú sa riadiť hlasom tých, "ktorí majú reálnu obavu, že sa im niekto pozrie na tých ministerstvách na prsty".



Lídri strán Smer-SD, Hlas-SD a SNS podpísali v pondelok koaličnú zmluvu. Predseda Smeru-SD Robert Fico zároveň informoval o prerozdelení jednotlivých ministerstiev. Mená zatiaľ nepovedal. Po zasadnutí orgánov koaličných strán ich chce najprv oznámiť prezidentke SR Zuzane Čaputovej.