Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Prvé kroky novej vlády

Agrorezort vykonal zmeny vo vedení štyroch štátnych podnikov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Ide o personálne zmeny, respektíve poverenia dočasného charakteru, až do uskutočnenia riadnych výberových konaní, ktoré budú v súlade so zákonom uviedol Wallner.

Bratislava 21. novembra (TASR) - Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR urobilo viacero zmien vo vedení podnikov agrorezortu. Personálne zmeny sa dotkli štyroch štátnych podnikov a jednej príspevkovej organizácie, informoval hovorca MPRV Andrej Wallner.

"Všetky uvedené personálne zmeny majú za cieľ zefektívniť prácu podnikov a organizácií v gescii MPRV a tiež vytvoriť priestor na zabezpečenie kvalitatívneho rozvoja dotknutých inštitúcií. Ide o personálne zmeny, respektíve poverenia dočasného charakteru, až do uskutočnenia riadnych výberových konaní, ktoré budú v súlade so zákonom vyhlásené a zverejnené na webovom sídle agrorezortu," uviedol Wallner.

Povereným riaditeľom Hydromeliorácie sa stal Juraj Šustek, Lesy Slovenskej republiky dočasne povedie Ivan Danček a povereným riaditeľom Závodiska je Vladimír Šak.

Od 22. novembra bude poverenou riaditeľkou podniku Plemenárske služby SR Marta Dianová. Príspevkovú organizáciu Národné lesnícke centrum dočasne povedie Ľuboš Halvoň.