Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prvé kroky novej vlády

Hlas-SD: Heger urobil podvod na voličoch, stále je čas na júlové voľby

Na snímke poslanec Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Hlas-SD). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Strana označila Hegera za stelesnenie zlyhania a temnej minulosti amatérskej garnitúry.

Bratislava 7. marca (TASR) - Dočasne poverený premiér Eduard Heger uskutočnil podvod na voličoch. Vyhlásila to opozičná mimoparlamentná strana Hlas-SD. Vyzvala Hegera, aby po odchode z OĽANO vytvoril podmienky na menovanie úradníckej vlády a čo najskorší termín predčasných volieb. Hovorí o možnom júlovom termíne.

"Oddnes má krízou zmietané Slovensko na čele štátu odvolaného premiéra bez politickej príslušnosti a podpory v parlamente, ktorá by odzrkadľovala výsledky parlamentných volieb. A ktorý má ešte navyše v kompetencii dva rezorty, ktoré sa zásadne týkajú života ľudí," vyhlásila strana s tým, že dva rezorty sa ocitli v rukách človeka, ktorého zaujíma len jeho politická stolička. Strana označila Hegera za stelesnenie zlyhania a temnej minulosti amatérskej garnitúry.

Za nočným statusom Hegera na sociálnej sieti vidí Hlas-SD dôvod, pre ktorý sa schválil septembrový termín predčasných parlamentných volieb. "Jeho rozhodnutie zverejniť status tesne pred polnocou ho usvedčuje z podvodníctva, pretože sa bál, že ak by to bolo ráno, mohli by sme ešte hovoriť o skrátení volebného obdobia a vymenovaní úradníckej vlády. Heger týmto krokom usvedčil sám seba z podvodu na voličoch. Začať podvodom a hovoriť druhým dychom o demokratoch je výsmechom demokracie samotnej," tvrdí Hlas-SD a poukázal na uplynuté lehoty potrebné na voľby v júnovom termíne.