Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Prvé kroky novej vlády

Premiér v piatok odcestuje do Česka na svoju prvú zahraničnú návštevu

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Na Úrade vlády Českej republiky Fica privíta český premiér Petr Fiala, s ktorým budú rokovať o vzájomných bilaterálnych vzťahoch aj aktuálnych otázkach európskej politiky.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Premiér Robert Fico (Smer-SD) v piatok (24. 11.) odcestuje do Českej republiky na svoju prvú oficiálnu zahraničnú návštevu po vymenovaní do funkcie. Stretne sa tam s najvyššími ústavnými činiteľmi. TASR o tom informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády (ÚV) SR.

"Na úvod návštevy sa predseda vlády stretne s predsedom Senátu Českej republiky Milošom Vystrčilom a s predsedníčkou Poslaneckej snemovne Parlamentu Markétou Pekarovou Adamovou," priblížili z ÚV SR.

Na Úrade vlády Českej republiky Fica privíta český premiér Petr Fiala, s ktorým budú rokovať o vzájomných bilaterálnych vzťahoch aj aktuálnych otázkach európskej politiky. Následne navštívi slovenský premiér Pražský hrad, kde sa stretne s českým prezidentom Petrom Pavlom.

V rámci návštevy Prahy predseda vlády položí veniec k hrobu neznámeho vojaka na Národnom pamätníku na Vítkove a k pamätníku Milana Rastislava Štefánika.