Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Prvé kroky novej vlády

PS predstavilo piliere programu, štartuje diskusie v regiónoch

Na snímke uprostred predseda strany Progresívne Slovensko a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka spolu s tímom počas tlačovej konferencie k parlamentným voľbám v Bratislave v stredu 1. februára 2023. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Tézy programu PS majú spočívať v témach naštartovania ekonomiky, sociálnej spravodlivosti, ale aj zmiernenia dosahov klimatickej krízy.

Bratislava 1. marca (TASR) - Mimoparlamentné hnutie Progresívne Slovensko (PS) predstavilo hlavné piliere programu a štartuje sériu diskusií o budúcnosti Slovenska v krajských mestách. Na stredajšom tlačovom brífingu o tom informoval šéf PS a podpredseda europarlamentu Michal Šimečka. V programe sa chce hnutie zamerať na riešenia kríz.

Šimečka zopakoval, že PS pôjde do volieb samostatne. Vládnutie si vie PS predstaviť s každou demokratickou stranou, s ktorou môže mať hodnotový prienik, aby vznikla kompetentná proeurópska vláda. Spolupráca podľa neho nemusí byť len s liberálmi, vie si ju predstaviť so stranou SaS, ale aj s niektorými politikmi pôsobiacimi momentálne v OĽANO.

Tézy programu PS majú spočívať v témach naštartovania ekonomiky, sociálnej spravodlivosti, ale aj zmiernenia dosahov klimatickej krízy. Šimečka zároveň predstavil programový tím, ktorý bude viesť člen predsedníctva Štefan Kišš. Jeho súčasťou sú aj ďalší členovia predsedníctva Ivan Štefunko a Zora Jaurová a tiež ekonomický expert Tomáš Hellebrandt.

Jaurová za jeden z hlavných problémov Slovenska označila neschopnosť zvládať krízy. "Preto aj základná vízia volebného programu bude zameraná na prekonanie krízy kvality života, klimatickej krízy a krízy demokracie, ktorým dnes čelíme," uzavrela.